21.10.2019

TÜRKMEȘEN HACI BİNALİ ABAY CAMİİ DUALARLA İBADETE AÇILDI.

Digor'a bağlı Türkmeșen köyünde inşaatına geçen sene başlanan ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan HACI BİNALİ ABAY CAMİİ açılış programı yapıldı.
Sı aat 11:00'de baslayan Programa Kars Valisi Sn. Türker ÖKSÜZ, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Sn. Ahmet ARSLAN, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Sn. Prof. Dr. Yunus KILIÇ, Digor Kaymakamı Sn. Enver Hakan ZENGİNCE, Kars İl Müftüsü Sn. Yusuf EVİŞ, Akyaka İlçe Müftüsü Sn. Burhan AL, Digor Belediye Başkanı Sn. Nebi KERENCİLER, Dağpınar Belediye Başkanı Sn. Ömer VARGÜN, Digor Ziraat Odası Başkanı Sn. İsmet HAGİ, Digor Muhtarları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İl Müftümüz Sn. Yusuf EVİŞ'in açış konuşmasıyla baslayan program Prof. Dr. Sn. Yunus KILIÇ, Sn. Hacı Binali ABAY, Kars Valimiz Sn. Türker ÖKSÜZ ve Milletvekilimiz Sn. Ahmet ARSLAN'ın konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra İlçe Müftümüz Yahya ERTÜRK'ün yaptığı dua ile açılışı yapılan camide öğle namazı eda edildi. Namazın ardından verilen yemekle program son buldu.