11.11.2019

MEVLİD-İ NEBÎ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI
بسم الله الرحمن الرحيم

(وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ)

İçinizden, kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi, O'nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen millet için dersler vardır.
[Rum suresi 21]
Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v) dünyayı teşriflerinin yıl dönümü vesileyle Digor İlçe merkezi ve köylerinde bulunan camilerimizde Mevlid-i Nebi Programları düzenlendi.
Digor Merkez Camimizde, Deren Ölmez Kur’an Kursu Öğreticilerimizden Musa DOKSAL hocamızın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Mevlid-i Șerif ve ilahilerin okunması ve daha sonra İlçe Müftümüz Sn Yahya ERTÜRK'ün "Peygamberimiz ve Aile" konulu sohbetiyle devam etti.
Cuma namazına müteakiben Kaymakamımız Sn. Enver Hakan ZENGİNCE ve İlçe Müftümüz Sn. Yahya ERTÜRK tarafından İlçe Merkezinde bulunan Digorlu vatandaşlarımıza İlçe Vaizimiz Hüseyin Fatih BİLGİÇ'in yaptığı duadan sonra yemek ikraminda bulunuldu.