24.04.2017

SELİM'DE KUTLU DOĞUM PROGRAMI

İlçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" nedeni kutlu doğum programı tertip edildi. Programa İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet KEKLİK, İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR, Daire Amirleri, Kocaeli İzmit İlçe Müftüsü Musa BİLGİÇ hocamız  konuşmacı olarak, İstanbul haseki Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet KILIÇ Hocamız Kuran-ı Kerim tilaveti için programımıza teşrif ettiler. Minik yavrularımız da sema gösterisi için hazır bulundular. Salon misafirler tarafından dolmuştu.

İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR yaptığı açılış konuşmasında peygambere ümmet olmanın verdiği mutluluğun her şeyin üzerinde olduğunu belirtti. peygambere ümmet olmanın vermiş olduğu manevi değerle insanlarımızın kutlu doğum programlarına akın akın geldiğini söyledi. bu yıl kutlu doğum haftası sebebi ile "Hz. Peygamber ve Güven toplumu" konusunun işlendiğini belirterek güven ve sadakat bilicini topluma aşılayan peygamberin ümmeti olarak bireysel ve toplumsal yaşamda daha dikkatli olmamız gerektiğini belirtti. insanlarda güven bilincinin oluşması ile önce ailelerin huzura kavuşacağını belirterek toplumda güven duygusunun yerleşmesi ile toplumun huzura kavuşacağını söyledi. ailede ve toplumda güven duygusunun ve peygamber sevgisinin daha da artmasını dileyerek tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

İlçe Kaymakamımız Mehmet KEKLİK yaptığı toplum olarak peygamberimizi sevdiğimizi ve ona saygı gösterdiğimizi söyleyerek peygamberimizin bu saygıyı fazlası ile hak ettiğini belirtti. Cahiliye toplumu düşünüldüğü zaman insanları cehaletten kurtararak sevgi, barış ve güven toplumu oluşturduğunu ifade ederek peygamberimizin hayatımızdaki yerinin ve öneminin çok büyük olduğunu söyledi. Yapılan kutlu doğum programlarını çok anlamlı bulduğunu söyleyerek seçilen temanın da çok yerinde olduğunu söyledi. programın hazırlanmasına öncülük eden ilçe müftülüğüne de teşekkür etti. Sadece kutlu doğum programı ile yetinilmemesi gerektiğini belirterek insanlarımızın peygamberimizin yaşadığı kutsal toprakları da imkan buldukları takdirde öncelikle ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.

Kocaeli İli İzmit İlçe Müftümüz Musa BİLGİÇ yaptığı konuşmasında günümüzde herkese bir gün ayrıldığını belirterek, anneler günü, babalar günü, sevgililer günü vb. günler kutlanırken elbette peygamberimiz içinde bir zaman ayrılmasının gerekli olduğunu söyledi. Peygamberimiz daima kendisine ihtiyaç duyulan ve onsuz bir hayat düşünemediğimiz bir rahmet peygamberidir dedi. Peygamberler diğer insanlar gibi mal mülk olarak miras bırakmazlar. Peygamberler ilim bırakırlar, irfan bırakırlar diyerek bu ilim ve irfanın peşinden koşturanların huzura ve mutluluğa kavuşacaklarını söyledi. Peygamberimiz olmasa insanlığa huzur gelmeyecek sosyal hayatta nasıl yaşayacağımızı bilemezdik dedi. Yediğimiz ve içtiğimiz şeyleri biz hep peygamberimizden öğreniyoruz. eğer o olmasaydı biz ne yiyip içeceğimizi bile bilemezdik. Rabbimizi tanıyamazdık. Allah'ı tanımayan ateist bir toplum olurduk.Herkes birbirine düşman olurdu. Peygamberimizle birbirimize güvenmeyi öğrendik. Toplum içinde kardeşçe yaşamayı öğrendik. Günümüzde insanların birbirini acımasızca katletmesi sebebi ile bir kaos yaşandığını belirerek peygamber ahlakına ve güven toplumuna şiddetle ihtiyaç olduğunu belirtti. Çocuklarımızı İslam ahlakına göre yetiştirilmesi gerektiğini belirterek sema gösterisi yapan yavrularımızı tebrik etti. İslam kültürünün çocuklarımıza aktarılması ile toplumun huzura ve mutluluğa kavuşacağını ve güven toplumunun oluşacağını söyleyerek programın hayırlara vesile olmasını diledi.