04.12.2017

2017 YILI MEVLİD-İ NEBİ SABAH NAMAZI BULUŞMASI YAPILDI

Mevlid-i Nebî Haftası etkinlikleri kapsamında 03 Aralık 2017 Pazar günü İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi. Mevlid-i Nebî haftası etkinliklerinin bu yıldan itibaren kamerî takvime göre gerçekleştirileceğini ifade eden İlçe Müftümüz Özcan CİHANGİR, burada yaptığı konuşmada “Doğumu insanlık tarihi için dönüm noktası olan Hz. Muhammed’e  (s.a.s)  ümmet olmak bizim için büyük bir şereftir. İnsanı insan yapan özelliklerden uzaklaşıldığı, zülmün kol gezdiği, her türlü ahlaksızlığın pervasızca işlendiği ve masum kız çocuklarının toprağın bağrına bırakıldığı cahiliye döneminin karanlığına bir güneş gibi doğan peygamberimiz (s.a.s) bu hafta dünyayı şereflendirmiştir. Peygamberimiz bize her konuda örnektir. İnsanlık ve Müslümanlar O’nun yolundan gittiği ve tavsiyelerine müddetçe mutluluğa kavuşacaktır. Kadına yönelik  şiddetin önlenemez bir sorun haline geldiği bu dönemde insanlığın Peygamberimiz’in tavsiyelerine ne kadar muhtaç olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün aynı zamanda Dünya Engelliler Günü, bugünde Peygamberimiz’in engelli kardeşlerimize nasıl davrandığını bir kez daha okumalı ve bu hafta Peygamberimizi anmaktan ziyade anlamak için gayret göstermeliyiz.  Peygamberimiz’in sünnetine ne kadar bağlıyız? O’nun zülüm ve haksızlıkların ortadan kaldırılmasına karşı yaptığı tavsiyelere ne kadar uyuyoruz? Müslüman kardeşlerimizin dertleriyle ne kadar dertleniyoruz? Bu hafta bu soruların cevaplarını düşünerek kendimizi hesaba çekmeliyiz.  İslam âleminin birlik ve beraberliği için dua edelim. Rabbim bizleri Peygamberimiz’ e (s.a.s) layık ümmet eylesin.” şeklinde konuştu.

Program çorba ikramıyla son buldu.