16.03.2017

İLÇE KAYMAKAMIMIZ SAYIN MEHMET KEKLİK DİN GÖREVLİLERİMİZİN PERSONEL TOPLANTISINA KATILDI

İlçe Müftülüğümüzün Mart ayında yapmış olduğu toplantıya ilçe Kaymakamımız Sayın Mehmet KEKLİK Bey iştirak etti. Toplantıda Kutlu doğum programının icra edilmesi, Referandum sebebi ile dikkat edilmesi gereken hususlar, halkımıza yönelik Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu “Ramazan Umresi” programı, 18 Mart Şehitler Günü ve İlçe Müftüleri Kongresinde personelle ilgili alınan kararlar ele alındı.

İlçe Müftümüz Fahri BAŞAR yapmış olduğu konuşmasında Bu yıl Kutlu doğum Haftasında “Hz Peygamber Emanet bilinci ve Güven Toplumu” konulu temanın işleneceğini bildirdi. Peygamberimizin örnek şahsiyetini öğrenmeye ve toplum olarak peygamber sevgisini hissetmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Referandum sebebi ile görevlilerimizin söz ve fiillerinde daha dikkatli olmalarını istedi. Elbette herkesin bir kararı olduğunu, yapılan hizmetlerin herkes tarafından değerlendirildiğini kimsenin yapılan hizmetleri görmezden gelemeyeceğini belirterek ve buna göre oyunu kullanacağını belirtti. Avrupanın top yekün saldırıya geçmiş olmasının çok manidar olduğunu ve yapılan bu saldırılara sandıkta en güzel bir şekilde cevap verileceğine inandığını belirterek cami içerisinde siyasetin konuşulmamasını istedi.

İlçe Müftüleri Kongresinde ele alınan konularla ilgili olarak özetle personelimizin güncel konulara değinmesini ve islamın ışığında çözümler üretmesi gerektiğini söyledi. Camilerin sadece kilidini açmak değil camilerin din görevlileri tarafından hizmete açık bulundurulması gerektiğini belirtti. Din görevlisinin asıl görevi inşaat değil irşat olduğunu, önceliğin irşada verilmesi gerektiğini belirtti. İslama yapılan saldırılara dikkat çekilerek savaşın, terörün, kadına yapılan işkencenin, mehepçiliğin vb. şeylerin kaynağının hep islamda arandığını belirterek bu yanlış düşüncenin ancak din görevlileri tarafından izale edilebileceğini belirtti.

İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet KEKLİK din görevlilerimize yapmış olduğu Konuşmasında Din Görevlilerinin toplum içindeki yerinin çok önemli olduğunu belirterek toplumun huzurlu ve mutlu olmasının kaynağında din görevlilerinin çaba ve gayretlerinin yattığını belirtti.

Önceki yıllarla kıyaslandığında Din hizmetlerinin her alana yayıldığını belirterek imkânların da çok iyi hale geldiğini söyledi. Rahmetli Babasının da din görevlisi olduğunu söyleyerek önceki dönemlerde çekilen zorluklara dikkat çekti.

Toplumumuzun referandum sürecinde olduğunu belirterek daha dikkatli olmamız gerektiğini belirtti. Ülkemizin içinde bulunduğu süreç dikkate alındığında birliğimizin beraberliğimizin önemi ortaya çıkmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu konum Avrupa tarafından takip edildiğini her türlü durum ülkemiz aleyhine kullanılmaya çalışıldığını belirterek bu günlerde birlik beraberliğe daha çok muhtaç olduğumuzu söyledi. Herkes devletimizin hizmetlerini elbette gördüğünü ve referandumda buna göre karar vereceğini belirterek bu süreç içerisinde daha dikkatli olunması gerektiğini söylerek çalışmalarında başarılar diledi.

İlçe Kaymakamımız konuşmasının sonunda Din Görevlilerinin sorunlarını dinleyerek yaşamış oldukları problemlere çözüm konusunda destek olacağını söyledi.