28.03.2018

Mesleki Gelişim ve Kariyer Planlama Konferansı

İlçe Müftümüz Özcan CİHANGİR, mesleki gelişim ve kariyer konferansında  Sarıkamış Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.  İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan programda toplumu din konusunda aydınlatan din görevlilerin yetiştiği ilk kurum olan İmam-hatip liselerinin önemini ifade eden müftümüz: “İmam-Hatip liseleri dinin öğrenilip öğretildiği yerler olması yönüyle halkımızın ayrı bir önem verdiği kurumlardır. Halkımız bu okullarda okuyan öğrencilere geleceğin din görevlileri gözüyle bakmaktadır. Bu da toplumun bizden bir şeyler beklediğini göstermektedir. Bizlerin topluma doğru dini bilgiyi öğretme görev ve sorumluluğumuz vardır. Bunun için de öncelikle kendimiz derslerimizi çok iyi okuyarak ve derslerin dışında da bireysel programlı okumalarla dinimizi çok iyi öğrenmek zorundayız. Dini alanda sosyal medya ve kitle iletişim alanındaki gelişmelerin etkin rol almasıyla ortaya çıkan bilgi karmaşasının olduğu bu dönem, dini çok iyi bilen ve aynı zamanda çağın getirdiği yenilik ve problemleri dinimizin temel ölçütlerinin potasında eriterek çözüme kavuşturacak âlimlere ihtiyacımız olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Olaylara bu açıdan bakıldığında üstlenmiş olduğumuz misyonun önemi ortaya çıkmaktadır.” şeklinde konuştu. Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi.