23.07.2019

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADE GÜNÜ...

Milletimizin ve devletimizin birliğine,dirliğine beraberlik ve istikbaline yönelik planlanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yılı münasebetiyle İlçemiz Merkez Camii'nde Mevlid-i şerif okundu. Programa Kaymakamımız sayın Zafer YİĞİT, Belediye Başkanı Coşkun ALTUN, kurum amirleri, köy muhtarları ve halkımız katılım sağladılar. Sala ile başlayan program, Kur'ân tilaveti ve mevlid okunmasıyla devam etti. İlçe Müftümüz Özcan CİHANGİR tarafından şehitlerimiz için okunan hatm-i şeriflerin duası yapıldı.

Saat 21.00'da Celal Aras parkındaki program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kur'an tilavetinin ardından Belediye başkanımız Sayın Coşkun ALTUN ve Kaymakamımız Sayın Zafer YİĞİT tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Beyköy Köyü Camii İmam-hatibi Sait Nurullah BELET tarafından 30 kuş şiiri ve Merkez camii İmam-hatibi Erdinç TİP tarafından kendi kaleme aldığı 15 Temmuz Destanı başlıklı şiir okundu. İlçe Müftümüz Özcan CİHANGİR'in yaptığı duanın ardından saat 00.13'e kadar demokrasi nöbeti tutuldu. Saat 00.13'te tüm yurtta olduğu gibi ilçe merkezi ve köy camilerimizin minarelerinden salalar yükseldi.

Vatanımız için canlarını seve seve veren başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz. Allah milletimize bir daha 15 Temmuz gibi bir felaket yaşatmasın.