01.01.2024

MÜFTÜMÜZ

Ahmet Selim AYDIN

1980 Trabzon doğumlu olan Ahmet Selim Aydın, 1993 yılında Trabzon Merkez Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra 1999 yılında Trabzon İmam Hatip Lisesin'den mezun oldu. 2007 yılında Ankara İlahiyat Fakültesinden, 2017 yılında da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri/İslam Felsefesi ana bilim dalından "İbn Haldun'da Bilgi Problemi" adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Trabzon'da çeşitli hocalardan Arap dili ve İslâmî ilimler alanında medrese eğitimi aldıktan sonra 2002 yılında Şam Ebu'n-Nur Üniversitesinde Arap dili ve şer-i ilimler hazırlık sınıfını tamamladı. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında görev hayatına başlayan Aydın, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak görev yaptı.

2021 yılında Trabzon dini yüksek ihtisas merkezinden mezun olup aynı yıl Temmuz ayında Ardeşen Müftülüğü İlçe Vaizi olarak göreve başladı. Aydın, 2022 yılı müftülük sınavında başarılı olup Kars ili Susuz ilçesine ilçe müftüsü olarak atandı.

Evli ve dört çocuk babası olan Aydın İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir.