26.12.2019

Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri

Diyanet İşleri Başkanlığı ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dini ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaktadır.Aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar palanlamaktadır. Bu çerçevede toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkanına sahip İmam-Hatip ve müezzin-kayyımların kendileri ve ailelerinden başlayarak model olma misyonuna katkı sağlamayı hedeflemektedir. Bu nedenle Arpaçay İlçe Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik 16-17-18 Aralık 2019 tarihlerinde Temel Aile Bilinci Eğitimi semineri yapılmıştır. İlk aşaması İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik olan bu eğitim ikinci aşaması ise din görevlileri tarafından cemaate Temel Aile Bilinci Eğitimi konusu camilerimizde anlatılacaktır.