25.06.2020

Koronayla mücadelede camiler büyük rol oynuyor.

Ülkemizde Covid-19 pandemi virüsüyle mücadele her alanda büyük bir özveriyle devam ediyor. Bu mücadelede özellikle camiler büyük bir rol oynuyor. Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren tüm camilerden yapılmaya başlayan bilgilendirme anonsları halkımızın bilinçlenmesinde, konuyla ilgili duyarlılık kazanmasında,  bu alanla ilgili her türlü yasağa riayet etmesinde ve ilgili duyuruların en ücra yerlere kadar ulaşmasında büyük katkı sağlıyor. Her gün sabahtan akşama belirli aralıklarla görev yaptığı Arpaçay Yeni Merkez Camii’inden anons yapan din görevlisi Mücahit ŞİMŞEK konuyla ilgili şunları ifade ediyor: “Müftülükten gelen talimat üzere virüsle mücadelenin başladığı günden bugüne ilk zamanlarda saat başı şimdi ise günde beş defadan az olmamak kaydıyla anons yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda halkımızdan da olumlu dönüşümler alıyoruz. Hatta bir kısmı ‘bu anonslar ne zaman bitecek artık ezberledik’ diyerek bize şaka bile yapıyorlar.”