06.04.2022

Milli Mücadele Ruhu Adlı Kompozisyon ve Çanakkale Ruhu Adlı Şiir Yarışması

"Başkanlığımızca,"12 Mart İstiklâl Marşı'nın kabul edildiği gün ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı'nın amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Şairimiz'in dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yansıtacak ve yaşatacak şekilde Ortaokul öğrencileri arasında kompozisyon yazma yarışmasında;

Birinciliğe: Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı YBO - 7/C Sınıf Öğrencisi Nehir Nisa ÖZTÜRK layık görülürken ikinciliği: Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı YBO 6/B Sınıf Öğrencisi Yusuf Enes Aslan üçüncülüğünü ise Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı YBO 6/A Sınıf öğrencisi Müjdat YÜCEL'in kompozisyonu layık görüldü.

Başkanlığımızca; "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale'yi geçilmez kılan, Anadolu'daki Milli Mücadele'nin meşalesini ateşleyen şehitlerimizin kutlu mücadelesini diri tutmak amacıyla lise öğrencileri arasında şiir yazma yarışmasında;

Birinciliğe: Mihralibey İmam Hatip Lİsesi 12 Sınıf Öğrencisi Fatih MUTLU’nun şiiri layık görülürken ikinciliği  Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Sümeyye KARABULUT, Yarışmanın üçüncülüğünü ise Şehit Engin Yılmaz Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Esmanur SÖĞÜT’ ün şiiri layık görüldü.

Dereceye giren öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Arpaçay Şubesince ödüllerini İlçe Müftümüz Musa Hancıoğlu tarafından verildi. Müftü Hancıoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada milli ve manevi değerlerimizin bilincinde olan gençlerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.