10.07.2020

VEKÂLETLE KURBAN ALIMI TOPLANTISI VE MÜFTÜMÜZE VEDA PROGRAMI

Kars İl Müftümüz Sayın Yusuf EVİŞ'in riyasetinde, İl Müftü Yardımcımız Özcan CİHANGİR ve İlçe Müftümüz Yahya Ertürk'ün katılımlarıyla Digor Öğretmen Evinde yapılan toplantıya Digor'da görev yapan Din Görevlilerimiz katıldı.

İl Müftümüz yaptığı konuşmada, insanı insan yapan en büyük değerlerden birinin kardeşlik hukukuna riayet etmek, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarabilmek için gönül köprüleri kurmak, dünyanın mevcut sömürü düzeninin aksine karşılıksız yardım için koșabilmekten geçtiğini, bununla beraber Sevgili Peygamberimiz (sav)'in "komşusu açken tok yatan bizden değildir." hadisi şerifinin muhatapları olarak büyük bir sorumluluk bilinciyle üzerimize düşen kardeşlik hukukunu yerine getirmemiz gerektiğini ifade etti.

Daha sonra İlçe Müftümüz Sayın Yahya ERTÜRK'ün naklen Şanlıurfa Suruç'a tayin edilmesi vesilesiyle bir veda programı düzenlendi. Programa Digor Kaymakamımız Sayın Enver Hakan ZENGİNCE, Digor Belediye başkanımız Sayın Nebi KERENCİLER, Kağızman İlçe Müftü V. Sayın Mehmet DEMİRDEN ve Susuz İlçe Müftü V. Sayın Cihat ŞENTÜRK İcabet ettiler. Teşekkür, helallik ve veda ile program sona erdi.