14.07.2020

DEREN ÖLMEZ YATILI ERKEK KUR’AN KURSU İLK HAFIZINI VERDİ

Digor İlçe Müftülügümüze bağlı Deren Ölmez Yatılı Erkek Kur’an Kursunda okuyan öğrencilerimizden Tuncer CAVLANLAR kardeşimiz hafızlık egitimini tamamladı.

Hafızlık eğitimini tamamlayan genç kardesimizi İlçe Müftümüz Yahya ERTÜRK çeyrek altınla ödüllendirerek hafızımızın eğitiminde büyük emekleri olan kurs öğreticilerimiz Naim AYRIBAȘ, Musa DOKSAL ve Abdulkadir BULUT hocalarımıza da teşekkür etti.

İlçe Müftümüz Yahya ERTÜRK yaptığı açıklamada; "Sevgili Peygamberimiz (sav) hadis-i şeriflerinde; “Sadece şu iki kimseye gıpta edilir: Biri Allah’ın kendisine Kur’an verdiği ve gece gündüz onunla meşgul olan kimse, diğeri de Allah’ın kendisine mal verdiği ve bu malı gece gündüz O’nun yolunda harcayan kimse.” buyurmuştur. (Buhârî, İlim, 15)

Digor'un ilk Hafızı olarak bizleri ziyadesiyle mutlu eden Tuncer kardeşimiz inşallah Kur'an-ı Kerim'i hem diliyle, hem de kalbiyle hıfz etmiş oldu. İnşallah Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim nesilden nesile, gönülden gönüle bu şekilde taşınmış olacak. Bu vesile ile Digorumuzun ilk Hafızı olan Tuncer kardeşimizi ve hafızlık eğitimlerini yakın bir zamanda tamamlayacağına inandığımız diğer öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu Yavrularımızı yetiştiren Hocalarımıza ve hafızımızın ailesine de teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Digorumuzun değerli çocuklarını ve gençlerini de hafızlık yapmak üzere Deren Ölmez Yatılı Erkek Kur’an Kursumuza kayıt yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.