26.03.2021

"On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı kompozisyon ve resim yarışmasına katılan öğrencilere ödülleri verildi.

Digor İlçe Müftülüğünde pandemi kurallarına riayet edilerek düzenlenen ödül törenine İlçe Müftümüz İsmail ÇELİK, daire personeli, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Ödül töreninde  İlçe Müftümüz İsmail ÇELİK yarışmanın temel amacının Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un öğrenciler nezdinde  daha iyi tanınmasına ve İstiklal Marşı'nın anlaşılmasına katkı sağlamak ve öğrenciler arasında bir farkındalık oluşturmak olduğunu, diğer bir ifadeyle Milli ve Manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik özlemiyle Başkanlığımız gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak gayesiyle hareket edildiğini dile getirdi. Müftü ÇELİK dereceye giren öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek ödüllerini taktim etti.

Yarışmaya öğrencilerden sadece kompozisyon dalında katılım sağlandı. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler; Digor Mihrali Alınak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Sabır ZAN birinci, Digor Mihrali Alınak Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Kemal ZAN ikinci olurken yine Digor Mihrali Alınak Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Elif ÖZVAŞ üçüncü oldu. Yarışmaya katılım sağlayıp dördüncü ve beşinci olanlar da unutulmadı.

Birinciye 1 gr altın, ikinciye 200TL ödül çeki ve  üçüncüye 100 TL ödül çeki takdim edilirken, dördüncü olan Can AVİNÇ ile beşinci olan Melek YILMAZ'a Başkanlığımız yayınlarından Diyanet İslam İlmihali hediye edildi.