04.03.2022

DİGOR İLÇE MÜFTÜSÜ İSMAİL ÇELİK KARİYER GÜNLERİ PROGRAMINA KATILDI.

Digor İmam-Hatip Ortaokulu ve Digor Türk Telekom YİBO Ortaokulunda düzenlenen 2022 Kariyer Günleri Programının konuğu olan İlçe Müftüsü İsmail ÇELİK, Ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi. İmam Hatip öğrencilerine yaptığı konuşmada Din Hizmetlerinde çalışmanın öneminden bahsetti.

Müftü ÇELİK, İmam-Hatip'li olmanın büyük bir lütuf olduğunu ancak bununla beraber ağır bir sorumluluğunun da bulunduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda ise: "Unutmayın, siz İmam-Hatiplisiniz, iyiliği emretmede ve kötülükten sakındırmada ümmetin en hayırlısı en bilgilisi olmaya namzetsiniz. İstediğiniz her mesleği seçmek elbette hakkınız ancak benim sizlere nacizane tavsiyem İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticisi, Vaiz ve Müftü olmanız yönündedir." ifadelerini kullandı. YİBO öğrencilerine ise şunları söyledi: Sizler bu vatana bu millete en hayırlı hizmetleri yapacak nesilsiniz. Medeniyet nedir? kültür nedir? adalet, şefkat nedir? bunu dünya bizden öğrenmeli. Bunun yolu da değerlerimize sahip çıkıp taklidi terk etmekten ve öğrenciliğin hakkını vermekten geçiyor.

Program daha sonra öğrencilerin sordukları soruların cevaplanmasıyla sona erdi.