22.03.2023

DİGOR' DA 4-6 YAŞ GRUBU MİNİKLERİN KUR’AN TİLAVETİNE GEÇİŞ SEVİNCİ

İlçe Müftülüğümüze bağlı Zehra Bebek 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'nda eğitim gören minik öğrencilerimizden ikisi  Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma seviyesine geldi. Müftülük tarafından, Kur'an'a geçen minik öğrenciler için "Kur'an-ı Kerim'i Okumaya Geçiş Programı" düzenlendi.

Programa katılan İlçe Müftüsü İsmail ÇELİK, Kur'an kursu öğreticileri ile çocukların ailelerini tebrik etti. Konuşmasında Çelik, Diyanet bünyesinde 170 bini aşkın 4-6 yaş grubu çocuğun eğitim gördüğünü dile getirdikten sonra; "Geleceğimizin teminatı olacak nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bu çalışmaların meyvesini veriyor olması bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu kurslarda eğitim alan çocuklar, başta Allah, peygamber sevgisi, anne baba sevgisi, büyüklere saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i de ses ve şekil olarak tanımış oldular. Bunlar ebeveyn meşguliyetleri dolayısıyla çoğu zaman evde kazandırmakta zorluk çektiğimiz hasletlerdir. Bu itibarla bilinçli bir tercih yaptığınız için ben anne babaları tebrik ediyorum. Özverili çalışmaları sebebiyle 4-6 yaş grubu öğreticilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların kurs aile dayanışmasıyla daha iyi noktalara geleceğine dair ümidimiz tamdır" sözlerine yer verdi.

Program daha sonra sunulan ikramlarla son buldu.