24.06.2020

İlçemizin Yeni Müftüsü Görevine Başladı

İlçemizin yeni müftüsü Haza TORUN 23.06.2020 tarihinde görevine başladı. Şehitler Diyarı Sarıkamış'a atandığı için çok mutlu olduğunu, ilçemizi çok beğendiğini ifade etti. İlçemiz için merkez ve köylerdeki tüm personelimizle birlikte takım ruhu içerisinde, samimiyet, hüsn-ü zann ve iyi niyet çerçevesinde hayırlı hizmetler yapabilmeyi Cenab-ı Hak'tan niyaz ettiğini belirtti.

Özgeçmişi:

Hamza TORUN 1980 yılında Erzurum Horasan’da doğdu. İlkokulu Horasan/Karapınar köyünde tamamladı. Medrese usulü dersleri babasından aldı. 1997 yılında Konya-Kulu İmam Hatip Lisesini birinci olarak bitirdi. Aynı yıl Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 2002 yılında mezun oldu. Askerlik görevini kısa dönem olarak Tatvan’da yaptı. 2003 yılında Trabzon-Arsin ilçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı. 3 yıl görev yaptıktan sonra Kayseri Develi ilçesine tayin oldu. 2008 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Kelam Anabilim Dalında yüksek lisansa başladı. ‘’Teftazani’ye Göre İman’’  adlı yüksek lisans tezini tamamladı. 2008 yılında yurt dışı görevi olarak Hollanda Rotterdam bölgesinde 4 yıl çalıştı. 2013 yılında vaizlik sınavında başarılı olarak Yozgat Cezaevi vaizi olarak atandı. Aynı yıl İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazandı. İhtisas döneminde Kur’an-ı Kerim yarışmasında dünya birincisi olan İhtisas Müdürü Ahmet Şamil OK hocadan dersler aldı. 2017 yılında 1. dönem olarak mezun oldu. Kars Cezaevi vaizi olarak 1 yıl görev yaptı. 2018 yılında Siirt/Eruh İlçe Müftüsü olarak atandı. Siirt'te ki görevinden ayrılıp 23.06.2020 Tarihinde Kars/Sarıkamış İlçe Müftüsü olarak görevine başladı.

Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde doktoraya devam eden Hamza TORUN evli olup üç çocuk babasıdır.