15.11.2020

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Peygamberimiz ve çocuk" temasıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında İlçe Müftüsü Hamza TORUN, şube müdürü İshak İŞÇİ ve Vaiz Engin ÇELİK'le birlilkte Armutlu ve Kazıkkaya köylerinde vatandaşlarla ve çocuklarla buluştu. Yapılan programda müftü TORUN; " bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız önemli bir konuyu peygamberimiz ve çocuk temasıyla ele almakta ve her platformda işlemektedir. Biz de bu vesileyle sevgili peygamberimizin rehberliğinde geleceğimizin yüz akı olacak yavrularımızı yetiştirmede onu örnek almalıyız. Peygamberimiz çocuklarla yakından ilgilenmiş, onlardan şefkatini hiçbir zaman esirgememiştir. Şu halde bizlerde çocuklarla ilişkilerimizde Hz. Peygamberi (s.a.s.) örnek almalı kız-erkek ayırımı yapmadan onlara sevgi, şefkat ve merhametle muamele etmeliyiz ve onları geleceğe yönelik olarak aileden başlamak üzere en güzel şekilde eğitmeliyiz. Çünkü onlar bizim geleceğimizdir" dedi. Ardından çocuklara hediyeler verdi.