28.10.2021

ŞEHİTLER DİYARI SARIKAMIŞ’TA MEVLİD-İ NEBİ COŞKUSU

Sarıkamış İlçe Müftülüğü “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenledi.

Sarıkamış ilçe Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa” konulu konferansa Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet GÖKTAŞ konuşmacı olarak katıldı.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen konferansa Kaymakam Doğan KEMELEK, kurum amirleri, ilçe müftülerinin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgisi oldu.

Program İlçe Müftüsü Numan ÖZTÜRK’ün açılış konuşmasıyla başladı. “Peygamberimiz ve vefa” temasıyla gerçekleşen konferansta katılımcılara hitap eden Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet GÖKTAŞ, bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i nebi temasını hazreti peygamber ve vefa olarak belirlemesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Göktaş; asıl vefanın Allah’u Tealaya ve peygamberimize olması gerektiğini sonra sırasıyla ana-babaya, büyüklere, akrabalara, vatan millet din-ü devlet için şehit düşmüş bütün şehitlerimize olması gerektiğini ve bu şuurla nesilleri beslememizin önemli olduğunu kaydetti.

Program Artvin İl Müftülüğü personellerinden Memet ZEYTİN’in sema gösterisiyle sona erdi.

Konferansa Kaymakam Doğan KEMELEK’in yanı sıra daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.