08.01.2022

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Sarıkamış Müftülük Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapımı tamamlanan ve içerisinde Kur'an kursu, cami, çok amaçlı salonun da yer aldığı Sarıkamış Müftülük Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışta yaptığı konuşmada, Sarıkamış Müftülük Külliyesi'nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Müftülüklerin Mescid-i Nebevi'nin şubeleri olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, "Çünkü Hazreti Peygamber diyanet hizmetlerini Mescid-i Nebevi'den yönetti. Bugün 81 il ve 922 ilçemizde müftülüklerimizle Efendimiz alayhissalatü vesselamdan emanet aldığımız diyanet hizmetlerini sürdürmeye çalışıyoruz. Kur'an kursları ve camilerdeki 150 bin civarındaki hocamızla milletimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye’nin her yerinde, her bölgede, mezraya varıncaya kadar, milletinin hizmetinde olan bir kurum olduğunu söyledi.

Camilerin sadece ibadet edilen yer değil aynı zamanda mektep ve bir medrese olduğunu belirten Başkan Erbaş, din görevlilerinin camilerde ‘Cami Dersleri’ yaptığını kaydetti.

Başkan Erbaş, gittiği her yerde vatandaşları cami derslerine davet ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız okula gitmedikleri zamanlarda, hafta sonlarında camilerimize gelsinler, bilmediklerini öğrensinler. İslam, ilim, irfan, bilgi ve hikmet üzere medeniyetini kurmuş bir dindir. Bilimden, insandan, bilgiden ve hikmetten yoksun olduğumuz zaman geri kalırız. Maddi ve manevi olarak ilerleyemeyiz. İşte bu şehitler diyarı, bundan 107 yıl önce binlerce dedemizin şehid olduğu bu topraklarda medeniyetimizin unsurlarına ne kadar çok sahip çıkarsak o kadar çok Rabbimizin rızasına uygun işler yapmış oluruz."

Başkan Erbaş külliyenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bedir'den bugüne vatan, bayrak, ezan ve namus için canını veren şehitlere ve vefat eden gazilere rahmet dileyen Başkan Erbaş, hayatta olan gazilere de sağlıklı uzun ömürler diledi.

Konuşmanın ardından, külliyenin yapımına desteği olan hayırseverlere plaket verildi.

Başkan Erbaş ve beraberindekiler, kurdele kesilerek açılışı yapılan külliyeyi inceledi.