17.02.2023

Sarıkamışlı hayırsever köylülerin kışlık odunları depremzedeleri ısıtacak

Sarıkamış'ta din görevlileri öncülüğünde bir araya gelen köylüler, depremlerden etkilenen vatandaşların ısınma ihtiyacının karşılanmasına destek olmak için kışlık odunlarını bölgeye yolladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için başlatılan yardım kampanyalarına destekler devam ediyor.

Bu kapsamda Sarıkamış İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sarıkamış Şubesi organizesinde köylerdeki din görevlileri ve muhtarlar öncülüğünde deprem bölgesi için yakacak toplanıyor.

İlçenin muhtelif yerlerinden toplanan kışlık odunlar, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından yakmaya hazır hale getirildi.

Hayırsever köylülerin desteğiyle temin edilen odunlar tırlara yüklenerek Adıyaman’ın Tut ilçesine gönderildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe  Müftümüz Numan Öztürk, "Depremzede vatandaşlarımız için başlatılan yardım seferberliği devam ediyor. Bölgeye tırlar ile çeşitli gıda ve ihtiyaç malzemelerinin gönderildi. Şu anda ise yakacak odun kampanyamız devam ediyor. Din görevlilerimiz öncülüğünde köylülerimiz ellerindeki yakacak odunlarını kesip çuvallayarak deprem bölgesine gönderilmek üzere hazır hale getiriyorlar. İlçe Müftülüğümüz organizesinde köylerden toplanan odunlar yine personelimiz tarafından tıra yükleniyor. Bu konuda halkımızın ve personelimizin çok büyük gayreti ve ilgisi var. Allah hepsinden razı olsun." dedi.