03.10.2025

Kars’ta Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Kars’ta Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Kars İl Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kurslarımızda hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan 60 Hafız Öğrencimiz, Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” ile belgelerini aldılar.

Düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimine Kars Valisi Ziya POLAT, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil KIŞLA, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide AKBULUT, İl Müftüsü Yavuz YILDIZ, Kurum Amirleri, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, STK Temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Sultan Alparslan Camii Müezzin Kayyımı Habip KIRICI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafız öğrencilerimizin tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girdiği anda hafızlarımızın yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Kur’an Kursu öğrencileri için hazırlanan sinevizyonun ardından protokol konuşmaları yapıldı.

İl Müftüsü Yavuz YILDIZ’ın açış ve selamlama konuşmasında; “Bugün Kars için çok özel ve çok müstesna bir gün. 60 hafızımızın hafızlık icazet merasimi için bir araya geldik, mutluyuz. Cenab-ı Hak yavrularımızı çıktıkları bu mukaddes yolculukta muvaffak eylesin” dedi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide AKBULUT; “Genç hafızlarımızın, Kur’an-ı Kerim’i hayatlarına tatbik ederek örnek bireyler olacaklarına inanıyorum. Biliyoruz ki bu başarının arkasında büyük bir emek ve fedakârlık var. Hafızlarımızın eğitimlerinde emeği olan din görevlilerimize, Kur'an kursu öğreticilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil KIŞLA; “Kur’an-ı Kerim’in korunması ve nesilden nesile aktarılmasında hafızlarımızın rolü çok büyüktür. Bu genç kardeşlerimiz, ilahi kelamı zihinlerinde ve gönüllerinde taşıyarak hem kendi hayatlarını nurlandıracak hem de toplumumuza ışık tutacaklardır. Onları yetiştiren hocalarımıza, ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hafızların kısa sureleri tilavet etmesi ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN’in yaptığı dua ile salonda manevi bir atmosfer yaşandı.

Program sonunda protokol üyeleri tarafından hafızlarımıza İcazet ve Başarı Belgeleri ile Hediyeleri takdim edildi ardından program fotoğraf çekimiyle sona erdi.