18.06.2022

Kars’ta hacı adayları dualarla uğurlandı

Hac farizasını yerine getirmek üzere Kars’tan yola çıkan ilk hac kafilesi, düzenlenen merasimle uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Kars’tan yola çıkan hacı adayları, Fethiye Camii önünden telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hacı adayları için düzenlenen merasimde konuşan Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş, “Bugün burada Kars’ımızdan hacca gidecek 47 kardeşimizi uğurluyoruz. İki sene aradan sonra bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Kars’ımızdan uğurlayacağımız ilk kafilemiz olacak. Hacca gidecek kardeşlerimizi Fethiye Camii’nden dualarla uğurlayıp eskiden gelen bir geleneği yaşatmak istedik. Tüm hacı adaylarımızın haccı mebrur, sa'yi meşkur, zenbi mağfur, amelleri makbul olsun.” dedi.

Merasime, Kars Milletvekili (65.Hükümet UDH Bakanı) Ahmet Arslan, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Müftü Eviş’in tarafından yapılan duanın ardından kafile başkanlarının rehberliğinde hacı adayları, kutsal topraklara uğurlandı.