23.06.2022

2022 "Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenen yarışmaların Kars İl Finali yapıldı.

Kars İl Müftülüğünce 2022 Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında İl Müftü Vekili Özcan Cihangir başkanlığında kurulan komisyon tarafından Evliya Camii ile Merkez Camii’nde "Ezanı Güzel Okuma", "Etkili Hutbe Sunumu" ve “Hadis-i Şerif Ezberleme" kategorilerinde yapılan yarışmalarla Kars il birincileri belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde her yıl organize edilen din görevlilerinin mesleki bilgi ve yeterliklerini geliştirmek, kitap okuma ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerine ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarına vesile olmak amacıyla "Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Kars İl Müftülüğü din görevlileri arasında düzenlenen yarışmalarda il birincisi olan din görevlileri Kars ilini bölge yarışmasında temsil etme hakkı kazandılar.

Yarışmada dereceye giren din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.