28.06.2022

Kars’ta vekaletle kurban tanıtımları büyük bir hızla devam ediyor

Kars İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için il merkezinde önemli noktalara kurban bağış standı kurarak hem bağış için hem de vekalet yoluyla kurban çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Kurbanını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde düzenlen "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu", il ve ilçe müftülüklerince vatandaşlara tanıtılıyor.

Bu doğrultuda tanıtım ve bağış çalışmalarını aralıksız sürdüren Kars İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesi, "Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açtı.

Kars Faikey Caddesi ve Evliya Camii’ndeki standı ziyaret eden İl Müftü Vekili Özcan Cihangir, vekalet yoluyla kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bağış standına, İl Müftülüğüne gelerek veya TDV’nin internet sitesi üzerinden vekalet yoluyla kurban bağışı yapabileceklerini söyledi. Aynı zamanda vekalet yoluyla kurban çalışmaları hakkında vatandaşların bu standlar aracılığıyla bilgi alabileceğini söyledi.

İl Müftü Vekili Özcan Cihangir, kurban konusunda veya diğer dini konularda soru sormak isteyen vatandaşların, Alo-190 Fetva Hattı'nı arayarak bilgi alabileceklerini hatırlattı.