18.08.2022

Ağustos Ayı "Personel İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi

2022 yılı Ağustos ayı “Personel İstişare ve Bilgilendirme" toplantısı, Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Hamza Bayram’ın başkanlığında, 18 Ağustos Perşembe günü yapılan toplantıya şube müdürleri, İl murakıbı, müftülük şefi, merkez ve merkeze bağlı mahallelerimizde görev yapan din görevlileri katıldı.

Toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan tilavetin ardından İl Müftüsü Hamza Bayram açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Konuşmalarında din görevlilerine hitap eden Müftü Bayram, şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız yurt içi ve yurt dışında büyük bir misyona sahip bir kurumdur. 3 Mart 1924 yılında kurulan teşkilatımız son 10-15 yılda kendisiyle yarışan, Türkiyemizin medarı iftiharı bir kurum haline dönüşmüştür. Yine Başkanlığımızın son 15 yıl içerisinde ulaştığı hacim ise zikretmeye değerdir. 70 binli kadrolardan 150 binlere varan bir kadro potansiyeline ulaştık. Elbette bu durum sorumluluklarımızın ve görev alanlarımızın daha da genişlemesine neden oldu. Doğal olarak bu büyüme de bizlere yeni unvanlar, yeni vazifeler ve yeni çalışma alanları ortaya çıkarıyor.

Biz kimiz diye bir soru soracak olursak; biz tarih boyunca bütün enbiya-i izam hazerâtının yürüttüğü hizmeti hasbelkader yürüten ve onlara mirasçı olan fanileriz.

Hizmetlerimizi yürütürken temel düsturumuz toplumun her kesimine ulaşmak ve hizmetlerimizi ulaştırmak olmalıdır. Vatandaşa İslam’ı ve sahih dini bilgiyi anlatmak temel vazifemizdir. Bunu yapabilmek için bazı şeyleri dert edinmemiz gerekir. Bu da atanmış din görevlisi mantığıyla değil, adanmış din görevlisi anlayışıyla mümkün olacaktır.

Bizler bu güzide kurumun birer ferdi olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızın hakkını vererek görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Görevlerimizi yerine getirirken dikkat edeceğimiz en önemli husus ise işimizi severek ve gönülden yapmak olmalıdır.

Bizler maneviyat erleriyiz

Bizler maneviyat erleriyiz. Maneviyat rehberinin görevi ise büyük bir gayretle çalışıp insanlarının kalplerini ve gönüllerini imar etmek olmalıdır. Peygamberimizin ifadesiyle “İnsanlara ülfet etmeyen kişide hayır yoktur.” Bunun için ülfet fedaileri olmalıyız. Elif gibi olup elif gibi kalmalıyız.

Bu teşkilatın mensubu olarak sadakat, ülfet, tevâzu ve itkân hususiyetleri, kişiliğimizi ve şahsiyetimizi oluşturan özler olmalıdır. Son olarak Hz. Peygamber (sav)’in “Allah sizden biriniz bir iş yaptığında itkân ile (sağlam ve kaliteli) yapmanızı sever” Hadis-i Şerif’i görev bilincimizin ne denli olması gerektiğini bizlere göstermektedir.”

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından personele duyurulması gereken gündem maddeleri ve ilimizdeki din hizmetlerinin daha etkili halde sunulmasıyla ilgili konular ilgili şube müdürlerince personele duyuruldu.

Toplantı sonunda Başkanlığımız tarafından düzenlenen 9 ay süreli "Dini Musiki Kursu"nu başarıyla tamamlayıp görevine dönen Fethiye Camii Müezzin Kayyımı Tolgay Ünlükaya’ya, İl Müftüsü Hamza Bayram tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.