04.01.2019

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri

Sarıkamış Harekâtı’nın 104. yılı münasebetiyle yapılan etkinlikler kapsamında, 04 Ocak 2019 Cuma günü Sarıkamış Kâzım Karabekir Camii’nde Mevlid-i şerif okundu. Diyanet İşleri Başkanlık korosunun icrasıyla gerçekleşen program, Diyanet TV ve TRT Avaz kanallarından canlı olarak yayınlandı. Programa Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ta katıldı. Albayrak; “Sarıkamış’ta Kâzım Karabekir Camii’nde devlet ve millet olarak biraraya geldik. TRT’miz ve Diyanet TV’mizden programımız takip edilmektedir. Biz 90 bin şehidimize 90 bin hatim için yola çıkmıştık, ancak, 103.653 tane hatm-i şerif okunmuştur. İşte bizim milletimizin ne kadar kadir şinâs olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi.

Program İl Müftümüz Yusuf Eviş’in duasıyla sona erdi.

06 Ocak 2019 günü Sarıkamış’ta, Sarıkamış Harekâtı’nın 104. Yılı anma etkinlikleri çerçevesinde şühedanın izinde yürüyüşü düzenlendi. İl Müftüsü Yusuf Eviş’in yaptığı anlamlı duanın ardından yürüyüş programı başladı. Kars Valisi Türker ÖKSÜZ, eski UDH Bakanı Ahmet Arslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanısıra birçok ilden ve yurtdışından genç-yaşlı onbinlerce kişi Sarıkamış’ta biraraya geldi.

Kalabalık “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” temasıyla Soğanlı ve Allah-u Ekber Dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesinde toplanan onbinler, tekbir ve salavatlarla ayyıldızlı tören alanına doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 4,5 km. süren yürüyüşün ardından ulaşılan şehitlikte, Kur’an-ı Kerim tilâveti ve sonrasında şehitler için dualar okundu.