17.01.2019

Sokak Hayvanlarına ve Arazide Kar ve Soğuk Nedeniyle Yiyecek Bulamayan Hayvanlara Yönelik Kampanya

İl Müftümüz Yusuf Eviş tarafından din görevlilerince toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak amacıyla sokak hayvanlarına ve arazide kar ve soğuk nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanlara yönelik bir kampanya başlatıldı. Bugün ilki gerçekleşen kampanyaya araziye bırakılmak üzere yaklaşık beşyüz kilogram buğday ve Kars hayvan barınağındaki sokak köpeklerine ekmek ve süt temin edilerek Kars Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. İl müftülüğümüz personelince hayvan barınağındaki sokak köpeklerine ekmek ve süt götürülerek beslenmelerine katkıda bulunulurken, kampanya startını veren Müftü Eviş “Halkımızın duyarlılığını bu yöne çekmek ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu kampanyayı başlatıyoruz. Bütün din gönüllüsü kardeşlerimizden bu kampanyaya katılmalarını ve halkımızı bu yönde bilinçlendirmelerini bekliyoruz. Tarihte ecdadımız bunun en güzel örneğini vermiştir. Kampanyaya bütün Kars halkını davet ediyoruz “ dedi. Kars doğa ve milli parklar şube müdürlüğü yetkilileri ise; “Sayın İl müftümüze bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruruz ve onun şahsında bütün din görevlilerini tebrik ediyoruz“diyerek teşekkürlerini dile getirdiler. Kampanyaya Kars halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.