29.07.2021

Müftülükten Din Görevlileri’ne Bilgi ve Hutbe Yazma Yarışması

Kars İl Müftülüğü, 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Din Görevlilerine “Bilgi Yarışması” ve "Hutbe Yazma Yarışması" düzenledi.

Yarışma İl Müftülüğü Toplantı ve Nikah Salonunda yapıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kuralına riayet edildi. Yarışmaya Kars'ta görevli İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, ve Kur’an Kursu Öğreticisi olan Din Görevlileri katılım sağladı.

Bilgi Yarışması Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenirken, yarışmacılar Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında bulunan “Amme Cüzü Meal ve Tefsiri” kitabından sorumlu tutuldu. İl Finalisti olan Din Görevlisi ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Finaline girmeye hak kazanacak.

Her yıl “Cami ve Din Görevlileri Haftası Bilgi Yarışması” adıyla düzenlenen yarışmaya katılanların sayısı gitgide artarken, Din Görevlilerinin yapılan yarışmalara ilgisinin yoğun olduğu gözlendi.

Bilgi Yarışmasında Akyaka İlçe Müftülüğü personeli Serkan Gül birinci olarak ödülünü il müftü vekili Özcan CİHANGİR'den, Sarıkamış İlçe Müftülüğü personeli Sinan Helvacı ikinci olarak ödülünü Arpaçay ilçe müftüsü Musa HANCIOĞLU'nda ve Arpaçay İlçe Müftülüğü personeli Hakan Boz ise üçüncü olarak ödülünü şube müdürü Mehmet Mesut ALTIN'dan aldılar. Yarışmaya katılan tüm personelimize teşekkür ediyoruz.