19.10.2021

Kars'ta Mevlid Kandili dualarla idrak edildi.

Kars İl Müftülüğünce Evliya Camii başta olmak üzere Kars'taki bütün camilerde "Mevlid Kandili" programları düzenlendi.
Evliya Camii'nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Programda İl Müftülüğü din görevlileri Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu, Mevlid-i Şerif, ilahi, kaside, tekbir ve salavatlar okudu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına titizlikle uyulan programda İl Müftüsü Yusuf Eviş, cemaatin Mevlid Kandili'ni tebrik ederek "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu sohbet etti.
Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda "Mevlid-i Nebi" programı
Öte yandan Kars İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda "Mevlid-i Nebi Programı" düzenledi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu ile devam etti.
Ardından Mevlid-i Nebi Haftası ana teması olan "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu sohbet gerçekleştirildi.
Yapılan hatim duasının ardından lokum ve gülsuyu ikram edildi.