26.11.2021

Müftülük kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla stant açtı

Kars İl Müftülüğü, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla “Kadına Şiddete Hayır” temalı stant açtı.
"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında aile birliğinin korunması ve kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla Kars Valiliği himayesinde İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde stant açıldı.
Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde açılan stantta İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) faaliyetleri de tanıtılarak Diyanet İşleri Başkanlığının aile ile ilgili yayınları hediye edildi.
İl Müftülüğü standını ziyaret eden Kars Valisi Türker Öksüz, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Standı İl Müftü yardımcıları ve şube müdürleriyle ziyaret eden İl Müftüsü Yusuf Eviş, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde yapılan bu tür etkinliklerin iyilik ve merhamete dair kalıcı farkındalıkların oluşmasına vesile olduğuna dikkat çekerek Aile ve Dini Rehberlik Bürosu personeline teşekkür etti.
Stantta Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Kars İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü İl Vaizi Dr. Aysel Şahin ise şunları kaydetti:
“Aile ve Dini Rehberlik Büroları olarak her türlü şiddetin engellenmesi, merhameti önceleyen doğru bir zihniyetin topluma yerleştirilmesi ve şiddet yaşanmışsa maneviyattan destek alınarak mağdurların güçlendirilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Sadece kadına yönelik şiddet değil aynı zamanda çocuk istismarını da biz aile içi şiddet, ihmal ve istismar davranışları kapsamında değerlendiriyoruz. Yani mağduru bilinçlendirip, kendini ve toplumu korumasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu şekilde il müftülüklerimizde ve ilçe müftülüklerimizde ‘Aile ve Dini Rehberlik Büroları’mıza başvuran kadınlarımıza manevi destek ve dini rehberlik hizmeti sunuyoruz.”