19.07.2018

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR'ÂN ZİYAFETİ VE MEVLİD-i ŞERİF PROGRAMI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü Etkinlikleri kapsamında 13 Temmuz 2018 Cuma günü Cuma namazından önce İlçemiz Merkez Camii'nde başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur'ân Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Kur'ân tilavetiyle başlayan program Beyköy köyü ilahi grubunun okumuş olduğu tekbir, salavat ve ilahilerle devam etti. 15 Temmuz darbe girişiminin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir ihanet ve işgal hareketi olduğunu ifade eden İlçe Müftümüz Özcan CİHANGİR; "15 Temmuzda vatanınımızı siyonist ve emparyalist güçlere teslim etme amacına hizmet eden din görünümlü hain fetö terör örgütünün yapmış olduğu plan içerisinde düşmana canımızı verir bu vatan toprağından tek karış vermeyiz bilincinde olan necip milletimizin vatan sevgisi yoktu. Bu hain girişim milletimizin imanlı duruşu karşısında sonuçsuz kalmıştır. Milletimiz, vatanının korunması için kendi parasıyla almış olduğu silahların kendisine doğrultulduğu bu geceyi asla unutmayacaktır. Rabbim bir daha bizlere 15 Temmuz gecesi yaşananlar gibi bir felaket yaşatmasın." şeklinde konuştu. Program ilçe Müftüsü Özcan CİHANGİR tarafından yapılan dua ile sona erdi. Programdan sonra halkımıza ikram yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bastırılan "Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü: FETÖ" kitapçığı dağıtıldı.