17.04.2017

SELİM'DE BAYANLAR İÇİN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

İlçe Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası" nedeni ile merkezde bulunan kız  kuran kurslarının katılımı ile bayanlara özel olarak kutlu doğum programı tertip edildi. Programa İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet KEKLİK ve eşi Ayşana Zehra KEKLİK, İl Müftüsü Mehmet  GENÇ,  İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR, Milli eğitim müdürü Cengiz AYDIN ve Sakarya Emekli İl Müftüsü İlyas SERENLİ hocamız  konuşmacı olarak katıldılar. Salon bayan misafirler tarafından tıklım tıklım dolmuştu.

İlçe Kaymakamımız Mehmet KEKLİK konuşmasında peygamberimize herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirterek onun hayatını öğrenmeli ve ahlaki özelliklerini öğrenerek hayata aktarılması gerektiğini belirtti.  Şair Nabi'den peygamberimizle ilgili bir saygı örneği vererek hepimizin içinde bu şekilde peygamber sevgisi olması gerektiğini belirtti.

Sakarya Emekli İl Müftüsü İlyas SERENLİ Hocamız konuşmasında peygamberimizin hayatının öğrenilmesine dikkat çekerek güven toplumunun ancak bu şekilde oluşabileceğini belirtti. Peygambere saygı sadece onun hayatını öğrenmekle değil aynı zamanda uygulama ile olacağını belirterek bu konuda insanlarımızın daha gayretli olmasını istedi.

İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR yaptığı konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek insanlarımızın birbirine güvenmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Böylece birliğin ve beraberliğin önce ailede sonra da toplumda sağlanabileceğini  belirterek huzurlu bir hayat  için güven duygusunun vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti.

Program Miniklerin sema gösterisi, öğrenciler tarafından hazırlanan piyesler, ilahiler ve kutlu doğum anısına gül dağıtımı ile sona erdi.

Programdan sonra İl Müftüsü Mehmet  GENÇ,  İlçe Müftüsü Fahri BAŞAR ve Sakarya Emekli İl Müftüsü İlyas SERENLİ İlçe Kaymakamı Mehmet KEKLİK'e kutlu doğum nedeni ile tebrik ziyaretinde bulundular.