09.03.2018

Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle müftülüğümüz tarafından Osman Yıldırım Yaşam Merkezi’nde program düzenlendi.  Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Özcan CİHANGİR, kadının İslam sayesinde hak ettiği yeri ve önemi elde ettiğini ifade ederek “Yüce Dinimiz, kadına hayat hakkı tanınmadığı, haklarının çiğnendiği bir dönemde yeryüzüne rahmet olarak inmiştir. İslâm bizlere, Kadının bir anne olarak çektiği sıkıntıları ve anneliğin paha biçilmez değerini anlatmış, iffetin timsali olan Hz. Meryem’i, iman ve teslimiyetin örneği olan Hz. Âsiye’yi bizlere örnek olarak sunmuştur.  Kur’ân kadınların haklarını bizlere öğretmiş ve bizlerden bu haklara saygılı olmamızı istemiştir. “Diri diri gömülen kıza neden öldürüldün?” diye soracak olan Rabbimiz, kadınları, bizlere emanet etmiştir. Her konuda olduğu gibi kadınlara değer verme konusunda da örneğimiz olan Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), hanımlarına iyi davranmış onları incitmemiş ve haklarını yerine getirme konusunda oldukça titiz davranmıştır. O, (s.a.s) Veda Hutbesi’nde: “Sizlere kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum.” buyurarak kadına verdiği önemi ifade etmiştir. Kadına şiddetin sıkça yaşandığı bu dönemde İslam’ın hayat veren mesajlarına ne kadar muhtaç olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Dünya Kadın Gününde ilk şehidi kadın olan bir dinin inananları olarak görev ve sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlamalıyız. Bu vesileyle hepinizin Dünya Kadınlar Gününüzü tebrik ediyorum.” diye konuştu.  Program, Kur’ân Kursu öğreticilerimizin sunumu ve hediye takdimiyle sona erdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını hazırlayıp sunan

Merkez Kur’ân Kursu Öğreticisi Hatice DURMUŞ

Yeşil Camii Kur’ân Kursu Öğreticisi Nihal KARADAĞ

Hacı Şamil Özbaş  Kur’ân Kursu Öğreticisi Ayfer AĞACAN

Beyköy Köyü Camii Kur’ân Kursu Öğreticisi Saray BOZ

Gelinalan Köyü Kur’ân Kursu Öğreticisi Ayten EYÜPOĞLU

Koyunyurdu Köyü Camii Kur’ân Kursu Öğreticisi Hatice KARAÇAK’ a müftülük olarak teşekkür ediyoruz.