23.03.2018

Rağbetimiz Sadece Rabbimize Olsun

Regâib kandili münasebetiyle ilçemiz merkez ve köy camilerinde programlar düzenlendi. Merkez Cami’de düzenlenen programa katılan İlçe Müftümüz  Özcan CİHANGİR “Rahmet ve mağfiret mevsimi olan üç ayların müjdecisi Recep ayının ilk cuma gecesine, Regâib kandiline kavuşmuş bulunuyoruz. Rabbimize hamd olsun. Rabbimizin bizlere ikram ettiği sayısız nimetler vardır. Bu nimetlerin başında elimizden çıktığı zaman bir daha telafisi mümkün olmayan  zaman nimeti gelmektedir.  Yüce Allah, göklerin ve yerin yaratıldığı günde ayların sayısının on iki olduğunu ve bunlarda dört tanesinin de haram yani hürmete layık, kendisinde kötülük adına hiçbir işin yapılamayacağı aylar olduğunu ifade etmiştir. Recep ayı da bu aylardan biridir. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regâib kandili olarak kutlanmaktadır. Bu müstesna zaman dilimlerini iyi değerlendirmeliyiz. Geçen yıl bu zamanlarda bu camide bizimle birlikte olan kardeşlerimizden bazıları şimdi aramızda değiller. Bu nedenle kavuşmuş olduğumuz bu geceyi iyi değerlendirelim. Regâib kandili ve diğer kandiller, gecenin karanlığını aydınlatan kandil gibi manevi dünyamızı aydınlatmaktadır. Regâib istenilen, rağbet edilen şey demektir. Bizler bu gecede rağbetimizin sadece Rabbimize olması için dua edelim. Bu gecede öncelikle Afrin’de istiklal ve istikbalimize göz diken düşmanlarla mücadele eden kahraman ordumuz ve Mehmetçiğimize dua edelim. Bu gece günahlarımız için tevbe edelim. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekelim. Bu gecede çoğu zaman modern çağın getirdiği yoğun iş temposundan kaynaklanan beden ve zihin yorgunluğundan ötürü unuttuğumuz ölümü hatırlayalım ve ebedi hayatımız için hazırlık yapalım.

Rabbim bizleri kendisine layık kul, Peygamberine layık ümmet eylesin. Regâib kandilimiz kutlu olsun. Rabbim bizler için Recep ve şaban ayını bereketli kılsın ve bizleri Ramazan ayına maddi ve manevi yönden sağlıklı bir şeklide ulaştırsın.” şeklinde konuştu.

Program İlçe Müftümüz Özcan CİHANGİR’in yaptığı dua ile sona erdi.