Sarıkamış Müftülüğü

Sarıkamış Müftüsü

Samet YAMAN

Özgeçmiş:

1985 yılında Kütahya'da doğdu. 1999'da Tavşanlı İmam Hatip Lisesi Ortaokulu'ndan, 2003'te Tavşanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olup aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı ve 2008'de oradan mezun oldu. 2007 yılında Çorum İli İskilip İlçesi Akpınar Köyü'nde imam olarak göreve başladı. Çorum İli Sungurlu İlçesi ve Kütahya İli Merkez Köylerinde İmam Hatip olarak görev yaptı. 2013 yılında açılan sınavda başarılı olup Aslanapa İlçesine Vaiz olarak atandı. 2014'te Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ni kazandı ve 2017 yılında oradan mezun olup Çavdarhisar İlçesine Vaiz olarak atandı. Vatani vazifesini Kayseri'de ifâ etti. Farklı zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Özel Kalem Müdürlüğü emrinde görevlerde bulundu.

Lise öğrenimi boyunca okul sonrasında zeytin ve zeytin yağı ticareti ile iştigal eden ve bir süre lisanslı olarak Taekwondo sporuyla uğraşan YAMAN, İmam Hatip Lisesi korosunda görev aldı ve fakülte yıllarında Dr. Fatih KOCA'nın yönetimindeki fakülte korosunda solistlik yaptı.

Halen Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İslam Hukuku alanında yüksek lisans ve Tefsir alanında bütünleşik doktora eğitimini sürdüren ve İngilizce  ve Arapça  bilen Samet YAMAN evli olup iki çocuk babasıdır.