13.11.2019

PEYGAMBERİMİZ VE AİLE

Müftülüğümüz tarafından Mevlîd-i Nebî Haftası münasebetiyle konferans düzenlendi. Selim Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Vekili Kazım AYDIN, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Fikret ÇELİK, Mal Müdürü Yaşar TEMEL, Nüfus Müdürü Yaşar YAPRAK, Halk Eğitim Müdürü Ömer AKBABA, Osman Demirci İHL Müdürü İbrahim ALADAĞ, İlçe Gençlik Spor Müdürü Görkmen URGUN ve misafirler katıldılar. Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Dilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emine ÖZTÜRK tarafından verilen konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Merkez Camii Müezzin Kayyımı Haluk CÖMERT tarafından Kur'ân-ı Kerim okundu Açış konuşması yapan Müftümüz Özcan CİHANGİR haftanın önemine değinerek " Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Mevlid-i Nebi haftasının temasını “Peygamberimiz ve Aile olarak belirlemiştir. Bu hafta içerisinde çeşitli etkinliklerle aile kavramının önemi hatırlatılarak farkındalık oluşturulmaya çalışılacaktır. Bizlere düşen modern hayatın aile yuvasını tehdit eden unsurlarına karşı Peygamberimizin örnekliğinde iyi bir aile olmak için çaba sarf etmektir. Programımızı teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum." dedi.

Prof. Dr. Emine ÖZTÜRK, Peygamberimiz'in aile hayatında eşlerine karşı davranışlarından bahsederek günümüz gençlerinin bundan örnek almaları gerektiğini ifade etti. Ailenin sosyolojik olarak toplumda çok önemli bir kurum olduğunu belirten hocamız vermiş olduğu örneklerle katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Program Belediye Başkan Vekili Kazım AYDIN tarafından Hocamıza hediye takdimiyle sona erdi.