29.12.2023

Orhan AÇAN

1988 yılında Bingöl ili Solhan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Solhan’da okudu.  2009 yılında Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Lise yılları boyunca İmam Hatipler arası Ezan ve Kur'ân-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında il birincisi seçilerek bölge yarışmalarına katıldı ve dereceler elde etti.

2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına intisap ederek sırasıyla Ağrı, Iğdır ve Muş illerinde  İmam Hatip olarak görev yaptı.
2014 yılında Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Örgün eğitimin yanında farklı hocalardan sarf, nahiv, belâgat, itikat, tefsir, hadis ve fıkıh alanlarında özel dersler aldı.

2017 yılında Müezzin Kayyımlık ünvanına geçiş yaparak bir süre Muş merkez Ulu Camii’nde görev yaptı.  Aynı yıl içerisinde girdiği ihtisas sınavlarında başarılı olup vaizlik ve müftülük eğitimini almak üzere Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezine kursiyer olarak katıldı.

2020 yılında ihtisas eğitimini başarıyla tamamladı ve Bursa ili Mustafakemalpaşa ilçesine vaiz olarak atandı.  3.5 yıllık vaizlik görevinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İlçe Müftülük sınavlarını kazanarak 18.12.2023 tarihi itibariyle Kars ili Selim ilçesine müftü olarak atandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Bilim dalında yüksek lisans eğitimine devam etmekte olan Müftümüz, evli ve iki çocuk babası olup Arapça bilmektedir.