24.12.2020

Musa HANCIOĞLU

09.10.1985 yılında İstanbul' da doğdu. Aslen Giresun Alucra ilçesindendir. İlk Kur' an eğitimini imam-hatip olan babasından aldı. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlığını Sultanbeyli Müftülüğü Merkez Kur' an Kursunda tamamladı. Kadıköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi' nden 2003 yılında mezun oldu. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı' ndaki görevine Konya' nın Güneysınır İlçesi Ağaçoba Köyü İmam-Hatipliği olarak göreve başladı. 2009 yılında Marmara Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünü kazandı. 2010 yılında İstanbul Ümraniye Müftülüğü Hz. Yuşa Camii' nde imam-hatiplik vazifesine devam etti. 2013 yılında Marmara Üniversitesi' nden mezun oldu. 2017 yılında ihtisas sınavını kazanarak Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezindeki Eğitimine başladı. 2020 yılında Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi' nden mezun oldu. Edirne Havsa İlçe Vaizi iken 2020 yılı İlçe Müftülük sınavını kazanarak Kars/Arpaçay İlçe Müftüsü olarak 21.12.2020 tarihinde görevine başladı. Halen Trakya Üniversitesi Temel İslam Bilimleri bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.