29.01.2019

GEÇİÇİ ÖĞRETİCİ SINAV İLANI

Kars İl Müftülüğünden;

İl merkezi ve ilçelerde açılacak olan İhtiyaç Odaklı, , 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına; 2018 yılı KPSS(dhbt) puan sırası esas alınarak Sınav Merkezi olarak belirlenen İl Müftülüğünce yapılacak sözlü sınavı sonucu başarı sırasına göre Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi alınacaktır. 4-6 yaş grubu ve İhtiyaç Odaklı program için talepler doğrultusunda görevlendirme esnasında tarafınıza tebliğ edilecektir.

1. Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar

1– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak,

2-Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din Hizmetleri Sınıfında çalışan personel için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

3-İmam-Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4-2018 yılı KPSS (DHBT)’den 60 puan ve üzeri almış olmak veya DHBT sınavına girmiş olmak. (İhtiyaç doğrultusunda DHBT 60 puan üzeri olan öğreticilerin yerleştirilmesi yapıldıktan sonra DHBT 60 puan altı olan öğreticilerin yerleştirilmeleri yapılacaktır.)

5-İl merkezinde 4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu Öğreticiliği için başvuru yapan öğreticilerin 4-6 Yaş Grubu için 19/01/2017 tarihi öncesinde en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmaları gerekir.19/01/2017 tarihinden sonra alınan sertifikalar için 380 saatlik sertifikaya sahip olmaları gerekir.

4-6 yaş grubuna başvuracaklar için, yukarıdaki belgeler dışında ayrıca;

a-İlahiyat + Pedagojik Formasyon (Din K.A.B. Öğretmenliği- İ.H.L. Meslek Dersleri Öğretmenliği) Belgesi, b- Çocuk Gelişimi ve Eğitimi sertifikası, c- İlahiyat, İlahiyat Önlisans veya en az İ.H.L. mezunu olup Çocuk Gelişimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinin her hangi birinden mezun olduğuna dair diploma veya belgenin İl veya İlçe Müftülüğü tarafından aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya geri verilecektir.

1. Başvuru, Sınav, Yerleştirme İşlemleri ve Diğer Hususlar
  2. a)      Başvuru İşlemleri

1-Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar, 23/01/2019 –06/02/2019 tarihleri arasında sınav için     Ek-2 “Başvuru Formunu” doldurarak başvuruda istenilen belgeler ile birlikte görev almak istedikleri İl/İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir.

2-Başvuru formundaki bilgiler ile başvuru için istenilen belgelerdeki bilgilerin doğruluğu tespit edildikten sonra adayların başvuruları kabul edilecektir. Belgelerini ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

3-Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

406/02/2019 tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

b)     Sınav İşlemleri

1-Sözlü sınav, 07/02/2019 Perşembe günü saat 09:00’da İl Müftülüğünde yapılacaktır.

2-Adaylar, sözlü sınava gelirken T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi) yanlarında bulunduracaklardır.

3-Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen tarihlerde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Söz konusu adaylara her ne sebeple olursa olsun ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

4-Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 70 puan almak şarttır.

5-Sınav sonuçları, sınav merkezi olarak belirlenen İl Müftülüğünce ilan edilecektir.

c)      Yerleştirme İşlemleri

1-Sözlü sınav sonucu başarılı olan adaylara görev almak istedikleri İl/İlçe bazında, en yüksek puandan başlanmak suretiyle başarı sırasına göre ihtiyaç duyulan yerlere görevlendirme yapılacaktır.

2-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 8 bendinde belirtilen güvenlik soruşturması yapıldıktan sonra görevlendirilen personel görevine başlayacaktır.

3-Başarı sıralamasında sırasıyla sözlü sınav puanı yüksek olandan başlanacaktır.

d)      Diğer Hususlar

1-Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

2-Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler ile ilgilidir. (Bundan sonraki sınav ve yerleştirmeler için müktesep teşkil etmez.)

3-Sınav ve sonuçları ile ilgili Müftülüğümüz internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

III.   Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1-Başvuru Formu, (Ek-2)

2-T.C.kimlik numaralı kimlik belgesi,

3-KPSS’ye başvururken beyan edilen öğrenim durumunu gösterir Mezuniyet Belgesi,

4-Hafızlık Belgesi,(Varsa)

5-2018 yılı KPSS (DHBT) Sınav Sonuç Belgesi,

6-4-6 Yaş Grubu Sertifikası (4-6 Yaş grubu kurslarda görev almak isteyenler için)

1. Sınav Konuları

1.   Kur’an-ı Kerim, Yüzüne Okuma (40 puan)

2         . Kur’an-ı Kerim, Ezbere Okuma (30 puan) (Namaz Sureleri-Fil Suresinden-Nas Suresine kadar ezber ve anlam-Dualar-Duha Suresinden –Fil Suresine kadar ezber ve anlam – Yasin, Mülk, Nebe, Fetih Rahman, Hucurat Sureleri ezber)

3.  Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları), (30 puan)

İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü sınavına katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımız web sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din hizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınır.

İletişim  Web Adresi: www.karsmuftulugu.gov.tr         Telefon:0 474 2126915   Fax:0474 2126917

Not: Başkanlığımız tarafından yukarıda belirtilen şartlarda değişiklik yapılırsa yapılan değişiklik esas alınacaktır.