08.05.2019

Ramazan ve İnfak temasıyla ilgili kompozisyon ve resim yarışması

ORTAOKULLAR ARASI RESİM VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Resim ve kompozisyon alanlarında ayrı ayrı olmak üzere il birincilerine yarım altın ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara çeyrek altın , ilçe birincisi olan öğrencilere çeyrek altın verilecektir

• Yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretime devam eden ortaokul öğrencileri katılabileceklerdir.Bir öğrenci sadece bir alandan ve en fazla  bir eser ile katılım sağlayabilecektir.
  • Son başvuru tarihi 24 Mayıs 2019 olarak belirlenmiştir.Başvurular İlçe Müftülüğüne eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.
  • Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci (ortaokul) olduğunu belirten belgeyi ve TC. Kimlik Kartını yanlarında bulunduracaklardır.Ayrıca her bir öğrenci,velisi tarafından imzalanmış " VELİSİ BULUNDUĞUM .......... 'NIN MÜFTÜLÜĞÜNÜZCE DÜÜZENLENEN KOMPOZİSYON/RESİM YARIŞMASINA KATILMASINA ADININ VE ESERİNİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NCA  İNTERNET VE SOSYAL MEDYADA YER ALMASINA ,ESERİNİN BASILARAK YAYINLANMASINA MUVAFAKAT EDERİM" şeklindeki belgeyi Müftülüğe teslim etmek zorundadır.
  • Eserlerde siyasi mesajların bulunmaması,ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamını yapmaması vb. hususlar dikkate alınmalıdır
  1. KOMPOZİSYON ALANINDA YARIŞMAYA KATILAN ESERLER İÇİN:
  • ​​​​​​​"Ramazan ve İnfak" teması ile bağlantılı ve özgün olması,alıntılar için kaynak gösterilmesi beklenmektedir.
  • Eserin türkçe dil bilgisi kurallarına uygun olarak,tercihen elektronik ortamda ,times new roman fontuyla ,12 punto ile yazılması istenecek,ancak el yazısı ile yazılmış eserlerde yarışmaya kabul edilecektir.
  • Eserin yazılı olduğu sayfanın (birden çok sayfa söz konusu olduğunda her sayfanın) sol üstüne öğrencinin adının ,soyadının iletişim bilgilerinin ve öğrencisi olduğu ortaokulun adının yazılması şarttır.
  1. ​​​​​​​RESİM ALANINDA YARIŞMAYA KATILAN ESERLER İÇİN:
  • ​​​​​​​Ramazan ve İnfak" teması ile bağlantılı ve özgün olması beklenmektedir.
  • Yarışmacılara malzeme ve teknik serbestliği tanınmıştır.Her türlü resim ve boya malzemesi kullanılabilecektir.Ancak eserlerin sunulacağı resim kağıtları 35x50 boyutunda olmalıdır.
  • Yarışmacılar resim kağıtlarının arkasına okunaklı bir şekilde adı soyadı,iletişim bilgileri ve öğrencisi oldukları ortaokulun adını yazacaklardır.
  • Eserlerin zarar görmemesi için resimlerin katlanmadan iki büyük karton arasına yerleştirilerek teslim edilmesi gerekmektedir.