06.01.2023

Sarıkamış Şehitleri dualarla anıldı

Sarıkamış şehitleri için Kazım Karabekir Paşa Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde "Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Kur’an-ı Kerim ve Mevlit Programı" düzenledi.

Yatsı namazının ardından salalarla başlayan programda, farklı illerden gelen hafızlar ve mevlithanlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, Mevlid-i Şerif okundu. Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Korosu tarafından ilahiler seslendirildi.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, bugünün Sarıkamış şehitlerinin, şehitlik mertebesine ulaşmalarının 108. yıl dönümü olduğunu ifade ederek, "Şehitler diyarında, şehitlerin torunlarıyla, gazilerin torunları olarak bir arada olmamız ve onların ruhları için okunan hatm-i şeriflerin dualarını yapmak, hayırla yad etmek, ruhlarını şad etmek için bu güzel caminin içerisindeyiz. Cenab-ı Hakk yapmış olduğumuz ibadetlerimizi, okuduğumuz hatm-i şerifleri, dualarımızı kabul buyursun." dedi.

Genel Müdür Dr. Şaban Kondi, vatan sevgisi Yüce Allah’ın insanların kalbine koyduğu fıtri bir duygu olduğunu belirterek, "Atalarımız, dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler ve bize emanet etmişlerdir. Atalarımız mübarek vatan topraklarını düşmanlara çiğnetmemek için kahramanca savaşmışlar, canlarını seve seve vermişlerdir. Bu uğurda nice şehitlerimiz ve nice gazilerimiz vardır. Bu emaneti korumak dinimizin emri, hepimizin görevidir. Bunun için; vatanı sevmek, uğurda canımızı seve seve vermek kutsal bir görevdir. Vatan sevgisi Yüce Allah’ın insanların kalbine koyduğu fıtrî bir duygudur." diye konuştu.

Ardından İl Müftüsü Hamza Bayram, tüm yurt genelinde şehitler için okunan 108 bin hatmi şerifin duasını yaptı.

Program sonunda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından katılımcılara lokum ikram edildi.

Programa, Kars Valisi Türker Öksüz, siyasiler, mülki ve idari amirler ile çok sayıda vatandaş katıldı.