09.01.2023

Binlerce İnsan Şühedanın İzinde Yürüdü

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kars Valiliği koordinesinde Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitleri anmak için düzenlenen yürüyüşte Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, İlçe Müftümüz Numan Öztürk ile müftülük personeli de yer aldı.

İl Müftüsü Hamza Bayram yaptığı konuşmada, "Allahuekber Dağları'nda ecdadımız vatan müdafaası için şehit olmuşlardır, bizlerde bugün onların anmak, anlamak ve yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun hissetmek için personelimizle birlikte yürüyüşe iştirak ettik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde tüm yurt genelinde başta Sarıkamiş şehitleri olmak üzere tüm şühedanın ruhları için okunan 108 bin hatmi şerifin duası Müftü Bayram tarafından yapılmasının ardından yürüyüş startı verildi.