07.03.2023

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftası münasebetiyle “Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar” konulu konferans düzenlendi

Sarıkamış İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, kadınlara yönelik “Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar” konulu konferans düzenledi.

Sarıkamış İlçe Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hadis Anabilim Dalı Doç. Dr. Alparslan Kartal konuşmacı olarak katıldı.

Kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İlçe Müftümüz Numan Öztürk açış konuşması yaparak sözü  Doç.Dr. Alparslan Kartal’a bıraktı. Kadınların Peygamber Efendimiz dönemindeki rollerinden ve zor zamanlarda üstlendikleri görevlerden bahseden Doç.Dr. Kartal,  savaş,kıtlık,baskı gibi zor durumlarda kadın sahabelerin etkilerinden örnekler verdi.

Program sonunda İlçe Müftümüz Numan Öztürk,  Doç. Dr. Alparslan Kartal’a hediye takdim etti.