05.01.2024

4-6 Kur'an Kursu Miniklerimizden Sarıkamış Harekâtı İsimli Program

İlçe Müftülüğümüze bağlı Hacı Sayalı-Kasım Akbaba 4-6 Yaş Kur’an Kursu etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

Hacı Sayalı-Kasım Akbaba 4-6 Yaş Kur’an Kursundaki öğreticimiz, öğrencileriyle birlikte Sarıkamış Harekâtı isimli program icra etti. Sarıkamış Harekâtı, I. Dünya Savaşı sırasında, 22 Aralık 1914 ve 6 Ocak 1915 arasında Osmanlı İmparatorluğu ile Rus İmparatorluğu arasında Sarıkamış ve çevresinde (Oltu, Narman, Penek, Horasan, Bardız, Mecingirt, Karaurgan, Divik) gerçekleşen muharebeler olup Osmanlı İmparatorluğu'nun askerî taktik savaşıdır. Sarıkamış Harekâtında, Kolordu'ya bağlı 1.200 asker esir edilince 4 Ocak 1915'te orduya geri çekilme emri verildi. Harekât sona erdiğinde Ruslar yaklaşık 32.000 kayıp veridi. Türk ordusunun şehit, yaralı, hasta, kayıp ve esir olmak üzere toplam sehit sayısı 90.000'e ulaşmıştı.

İlçe Müftülüğümüze bağlı kursumuz Sarıkamış Harekâtı isimli program ile geçmişte vatanımızın ne zorluklarla kazanıldığını göstermiştir. Aynı zamanda çocuklarımıza dini ve milli duyguları hususunda olumlu yönde etki etmiştir. Hacı Sayalı-Kasım Akbaba 4-6 Yaş Kur’an Kursu şimdiden yaptığı etkinliklerle ilerleyen önemli günlerde neşeli, yaratıcı ve eğlenceli bir sürecin devam edeceğini sunuyor.